Mikä sai minut ihastumaan vastakierrenyöreihin? Yksinkertaisesti niiden helppous, monipuolisuus ja ympäristöystävällisyys. Ne ovat ylivertaisia tuotteita retkeilyn ja matkailun olosuhteissa. Käyttö vaatii jonkin verran oivaltamista ja osaamista, mutta ei niin paljon etteikö kenestä vain voisi tulla nyörinkäytön mestari.

Koska narut ja solmut ovat olleet itsellä käytössä lapsuudesta asti, huomasin nopeasti miten kätevä tuote vastakierrenyöri on monissa arjen ja vapaa-ajan tilanteissa. Nykyisin en liiku minnekkään ilman nyörejä.

  • 1. Joensuussa 50-luvulla

  • 2. Salossa 60-70 luvulla

  • 3. Aikuisena 70-90-luvulla

  1. Nuoruus Joensuussa oli aktiivista luonnossa liikkumisen ja maalla viihtymisen aikaa. Solmut ja narut tulivat jo silloin tutuksi isän ja sukulaisten työtä seuratessa. Siihen aikaan lapsille opetettiin käytännön taitoja aikuisten töiden lomassa. 

  2. 60-luvulla olin mukana  partiotoiminnassa. Teimme hiihtovaelluksia, kesä- ja talvileirejä, partiokilpailuja, purjehduksia saaristossa ja Itämerellä, työleirejä kansainvälisissä tapahtumissa, Lapissa puiden istutusta. Solmut tuli osata vaikka unissaan. Ajankohtaan mahtuu myös varusmiespalvelu Laivastossa. Reserviin tulin viesti-ja merenkulku aliupseerina.
  3. Ruuhkavuodet 70-90 luvuilla, työt, opiskelut, perhe ja lapset veivät oman aikansa, mutta melonta, purjehdus ja rekikoirat pysyivät mukana harrastuksissa. Kaikki asioita, joissa solmujen osaaminen oli hyödyllistä. Näihin aikoihin mukaan tulivat myös ensimmäiset vastakierrenyörit niiden kätevyyden vuoksi.