Tärkeintä työssä minulle on aina ollut työn haastavuus ja mielekkyys. Perheen tilanteiden  vaihdellessa olen hetkellisesti tehnyt monenlaisia töitä, mutta en ole kokenut sitä koskaan ongelmaksi. Kaikissa töissä (ja harrastuksissa)  oppii aina jotakin hyödyllistä myös itsestään.

Myyntipäällikkö

Irtisanouduin edellisestä työstä ajatuksena siirtyä vaimoni yrityksen hallintoon ja samalla pyörittää oman firmani kautta melonnan koulutusta, tapahtumia ja ohjattuja retkiä.

Sain kuitenkin houkuttelevan työtarjouksen, jota oli vaikea ohittaa. Työpaikkana kotitoimisto, hyvä palkka ja isot matkakorvaukset. Lisäksi työ oli projektiluonteinen. Arvostettu ja kansainvälisesti kokenut teollisuusjohtaja esimiehenä vastasi hyvän tason koulutusohjelmaa.

Myyntiteknikko, Högfors-venttiilit

Mieluinen, hyvätuloinen, mutta raskas työpaikka. Matkapäiviä paljon, illanviettoja asiakasryhmien isäntänä, messumatkoja ja esittelytapahtumia. Oli aika vaihtaa tehtäviin, jossa olisi enemmän aikaa perheelle ja yhteisiin harrastuksiin (veneily, melonta, purjehdus).

Laadunhallinnan kehittäminen ja konsultointi

Hieno ja haastava työ, hyvä palkka, asuntoetu.

Näyteikkuna Suomen teollisuuteen atomivoimaloista öljynporauslauttoihin ja yleisemminkin metalliteollisuuteen. Matkapäivät aamuksi kentälle ja illaksi kotiin.

Konsulttitehtävien lisäksi vastuullani oli yrityksen omien järjestelmien kehittäminen ja koulutusohjelmissa erikoisalana suunnittelun raja-alueet ja kuluttajalainsäädäntö.

Hieno ja toimiva työyhteisö, esimies tekniikan tohtori ja työkaverit diplomi-insinöörejä.

Aikaisemmin...

Nuoruusajan työt tein perheen pesulayrityksessä. Ammattikoulun ja armeijan jälkeen olin  autoasentajana ja teknillisen koulun jälkeen korjaamon työnjohtajana Tampereella, kunnes sain töitä vaimon kotikaupungista Forssasta. Aluksi hetken autoasentajana ja sitten työnjohtajana Rakennusvalmisteen Kylpyhuonetehtaalla. Autoteknikosta tuli laatujärjestelmän rakentaja tilaelementtituotantoon.

Muuten työpolku on ollut monipuolinen.