29. syys, 2021

Siirrettävät voimalat

Oma visioni on, että siirrettävät voimalat laivoissa, junissa, rekoissa ja perävaunuissa ovat tuoteryhmä, joiden kehittämiseen Suomen kannattaisi keskittyä aikaisempaa enemmän, sillä  meillä on siihen sopivaa osaamista ja hyvät testiolosuhteet. Twitter...

Suomi on pitkä maa, jolla on isot vesistöt, laajat saaristot ja pitkästi merenrantaa. Tosiasioita, joiden vuoksi siirrettävyys tuntuu järkevältä ratkaisulta kehittää energiaomavaraisuutta aikaisempaa joustavammaksi.

Pohjoisen pitkä kesä luo täysin uusia mahdollisuuksia luonnonvarojen ja sähkökäyttöisten kulkuneuvojen ja muiden energialaitteiden kehittämiselle. Siirrettävät aurinkovoimalat akkuineen taakkakärryn kokoisesta pikku voimalasta isoon enerkiantuottolaivaan luo mittavan osaamisverkoston, jopa maailman mittakaavassa. Suomessa on mm laivaosaamista, oma junavaunutehdas ja täällä valmistetaan myös aurinkokennoja, puhumattakaan akkuosaamisesta ja muusta sähkölaitteiden tietotaidosta. Minulla on vankka aavistus, että yllä kuvattu onnistuu, jos siihen tartutaan suomalaisella sisulla ja yhtenä rintamana.

Yllä kuvatun tyyppisessä kehitysprosessissa syntyy todennäköisesti iso määrä kansainvälisesti merkittäviä patentteja.