Myyntiteknikkona Suomen vesi- ja kaukolämpölaitokset tulivat tutuiksi ympäri Suomen.

Jarmo Kontkanen
teknikko, merkonomi

Työurani on kulkenut 60-luvun autonasentajasta 70-luvun autoteknikoksi, korjaamoon työnjohtajaksi ja sieltä tilaelementtiteollisuuden laatujärjestelmien kehitystyön kautta laadunhallinnan konsultiksi kohteena ydinvoimalat, metalliteollisuusyritykset ja öljynporauslautat. 

80-luvulta vuoteen 2000 oli monipuolinen ajanjakso. Perhesuhteiden muutos johti uudelle työuralle. Ensin piiriedustajaksi (Jöli-kassakaapit), sitten myyntiteknikoksi (Högfors-venttiilit) ja myyntipäälliköksi (Regisor-kassakaapit). Samaan aikaan toimin yrittäjäpuolisona ja sivutoimiyrittäjänä  fysioterapian, melonnan, purjehduksen ja rekikoirien parissa.

Monenlainen tekniikka (uusi ja vanha), ideakehitys, yritystalous, asiakaspalvelu ja niiden keskinäiset riippuvuudet ovat itselle tuttuja normaalia monipuolisemman työuran ansiosta.

Nykyaikaa pidän ideakehityksen isona mahdollisuutena tieteen ja tekniikan vauhdikkaan kehittymisen vuoksi. Suomella on ansiokas ideahistoria, mutta keskimäärin vähemmän ansiokas ideatehokkuus pienten ideoiden ja niihin liittyvien markkina-aukkojen haltuun ottamisessa.

  • Melonnan opetusta, ohjattuja retkiä ja melontatapahtumia. Kuvassa työkaveria kyyditsemässä Halikonjoella.

  • Purjehdusta ja purjehduskurssien vetämistä pääosin muiden kalustolla. Oma pikkupursi Helsman My sai ketteryytensä vuoksi nimen Sea Colt.

  • Retkeilyä, kilpailuja, tapahtumia ja ohjelmapalveluja. Kuva Metsäkartanon kisauralta Rautavaaran kunnassa.